קרינה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

13/10/2013 | 14:46 | מאת: שלום רב

שלום. לפני כשמונה חודשים אובחנתי בלימפומה NHL סיימתי שישה טיפולי chop וכעת אני בהפוגה . במהלך התקופה עברתי שלוש בדיקות petct שאלתי היא האם לא עדיף היה mri ? אני בפחד מפאת הקרינה הגבוהה מהpetct שעלולה להמציא סרטן ואף לפגוע בפוריות שלי. באם אכן כך הדבר מכיוון שאאלץ לעבור עוד בדיקות petct ואני מפחדת מאוד מהקרינה של זה. מה עושים? אני בת 34 . ללא ילדים.

16/10/2013 | 07:02 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב אמנם בבדיקת פט יש קרינה, אך זו הבדיקה הרגישה ביותר למעקב אחר לימפומה. יש לזכור גם שהסכנה בקרינה איננה בשום פנים ואופן פגיעה בפוריות, אלא סיכון נמוך מאד לממאירות בעוד עשרות שנים. חשוב ביותר להתמקד בטיפול נכון כעת. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן