יעוץ לפני ניתוח כריתת רחם.

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

06/11/2012 | 13:07 | מאת: רחלי

בת 51,סובלת מזה שלוש שנים מדימומים לא סדירים,ומרובים,עם כאבים חזקים,לוקחת אקסקפרון בזמן הדימומים,עברתי D-C+POLIPECTOMY +HYSTERO בבית חולים,ב2010 polipotomy ,ניסיתי PLN ,לאחרונה החמירו הדימומים,והCA 125 גבולי גבוה 40.80 הופנתי לדגימת רירית ולחוות דעת בהיסטרוסקופיה,כמו כן עברתי גרידה אבחנתית בפעם השנייה ,ונכתב בסיכום ביקור כך:מתמשכת הדגמת רירית רחם מעובה,היסטרוסקופיה בהרדמה מקומית,תעלת צוואר תקינה לכל אורכה,היסטרומטריה:8.5 ס"מ,חלל הרחם:רירית מעוותת ודחוקה ע"י שרירנים תת-ריריים,לא סדירה אופיינית ל-IRREGULAR SHADDING שתי האוסטיות:ניצפו,נילקחו ביאופסיות מחלל הרחם,גם אם התשובה תקינה ממליץ על כריתת רחם.זוהי חוות הדעת מהיסטרוסקופיה.שאלתי היא האם אתה ממליץ לעבור ניתוח לאור ממצאים הנ"ל,ומהם הסיבות שהומלץ לעבור כריתת רחם? מהן הסיבות לדימום המוגבר,והאם יש דרכים שונות לטיפול בבעייה,מהן תוצאות אם לא העשה כריתת רחם?זה עלול להחמיר?מהן האופציות הלא ניתוחיות לטפל בבעיה? ואם כן ניתוחי ממליץ על ניתוח לפרוסקופי או ביטני? מהי השיטה הכי מתאימה וטובה למצב שלי?כמו כן נואשת ממצבי ואשמח לקבל תשובה ממך בהקדם האפשרי,בתודה מרחלי...

שלום לך על חלק מהשאלות ששאלת ניתן לקרוא באתר ואשמח באם תעשי זאת לגבי הטיפול האופטימלי במצבך, הרי שלא ניתן לענות ללא היכרות עימך וללא בדיקתך. ההחלטה על ביצוע כריתת רחם אינה החלטה קלה ולכן יש לשקול את כלל האופציות. באם אין מנוס הרי שלפרוסקופיה יתרונות רבים אשמח לראותך ולסייע בברכה דר סוריאנו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה