הסטורוסקופיה ניתוחית ולפרסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

26/09/2002 | 20:19 | מאת: לילה

שלום, לפני כשבוע עברתי היסטורוסקופיה אבחנתית בה ניצפתה מחיצה עבה. ההמלצה כעת היא לעבור היסטורוסקופיה ניתוחית ולכרות את המחיצה, מה שהומלץ גם לעשות יחד עם לפרסקופיה. הבנתי מתוך שאלותי הרבות שקיים סיכון מסויים בכל כניסה לחלל הרחם וכמובן הדבר מדאיג אותי. בתשובתך למישהי אחרת כתבת כי אם עושה את הפעולה מומחה בתחום הסיכונים קטנים. נשלחתי על ידי קופה"ח לעשות זאת ב"ביקור חולים". אין לי מושג מי עושה את הפעולה עצמה. האם היית ממליץ לפנות למישהו באופן פרטי?, זה יהיה יותר בטוח? (בת 41, בעבר הריון מחוץ לרחם, מנסה להרות מזה כשנה). אודה לתגובתך, דואגת מאוד. לילה

שלום לך, מחיצה עבה התופסת חלק משמעותי מחלל הרחם דורשת הסרתה מכיון שנוכחותה קשורה בשיעור אי פריון והפלות גבוה. הפעולה מבוצעת בד"כ במסגרת אשפוז יום, אינה ארוכה, וההחלמה קצרה. כאשר הפעולה מבוצעת ע"י מומחה בתחום האנדוסקופיה שיעור הסיכונים קטן ולכן מומלץ לבצע את הפעולה. כמוך אינני יודע מי יבצע את הפעולה אך ללא ספק כדאי לפוגשו לפני הניתוח ולקבל את המידע ממקור ראשון.

30/09/2002 | 20:39 | מאת: לילה

,תודה לתגובתך. ברור לי כי הפעולה עצמה נחוצה, אבל נותרת הבעיה הכפולה, שאין לי כל מושג מי יעשה את הפעולה, וגם אם יגידו לי את שמו, איך אדע אם הוא מומחה בתחום הספציפי הזה, אני שוקלת לעשות זאת באופן פרטי, אך גם כאן, אין לי דרך לדעת מי מומחה טוב בתחום. איך יודעים? הרי סתם לשלם למישהו אלף דולר כאשר לא ברור שניתן לסמוך עליו יותר מאשר על צוות "ביקור חולים"..... ?????? היש לך עיצה איך להגיע למקום הנכון והבטוח? בתודה מראש

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה