נפילת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

14/09/2002 | 05:35 | מאת: ladykis

שמעתי שאם אישה מרימה משאות כבדים מידי לאורך זמן, הרחם יכול ליפול. האם זה נכון ומה הסימפטומים? (דימום, כאבים...) תודה.

הסיבות הנפוצות לצניחת רחם הינן ולדנות (מספר לידות רב), ובעיקר לידות ממושכות הכרוכות במשקל יילוד גבוה או לידות מכשירניות (ואקום או מלקחיים), מצבים הגורמים להפעלה ממושכת וחוזרת של שרירי הבטן כגון עצירות כרונית או שיעול כרוני ונטייה משפחתית. הסימפטום השכיח הינה תחושת גוש ומלאות בנרתיק בעיקר בעמידה, לאחר מאמץ או בעת שיעול. לעתים מתלווה לכך בריחת שתן במאמץ.

18/09/2002 | 23:24 | מאת: ladykis

תודה רבה!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה