כאבים עזים באגן/מותן שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

13/02/2018 | 22:38 | מאת: הדס

ד"ר שלום, אני מתגוררת בקריות, בת 37, אם לשתי בנות (5 ו7), שנולדו בניתוח קיסרי. באוגוסט האחרון בעודי עם התקן ג'נס שהותקן כחצי שנה לפני לערך התחלתי להרגיש כאב חד וקבוע כחמישה סנטימטר מתחת לצלקת צד שמאל, הכאב היה חד כל כך עד שהקשה עלי אפילו להעלות מדרגות, לאחר מחשבה של רופא הנשים הקבוע שלי שהכאבים נובעים מההתקן (סיטי בטן ואולטראסאונד יצאו תקינים) הוצא ההתקן בדצמבר האחרון שם הוסבר לי שאולי כדאי לבדוק את כיוון האנדומטריוזיס, באבחנה הוסבר לי שהרחם נראה אדנומיוטי והומלץ על לפרוסקופיה והתקנת מירנה להפחתת הכאבים, ואכן לפני 6 שבועות עברתי את הניתוח, במהלכו הופרדו הדבקויות והוצא הפריטונאום המודלק שכנראה בגללו סבלתי מכאלה כאבים והותקנה המירנה בעקבות המראה האדנומיוטי. בדגימה שנלקחה אין עדויות לאנדו אלא לרקמה שמתאימה לצלקת והדבקויות. הכאבים פחתו משמעותית מאז הניתוח למרות שעדיין קיימים, אך יום למחרת הניתוח קמתי עם כאבים עזים וקבועים במותן/אגן צד שמאל עם הקרנה לגב המותני שלעיתים מקשים עלי אפילו בעמידה. מה עלי לעשות הלאה לגבי הכאב? הכאב הוא מאד חזק. אולטרסאונד שתן וכליות לאחר הניתוח יצא תקין. תודה הדס

כדאי לפנות לרופא שניתח ולהתייעץ עימו , הוא מכיר את הממצאים בניתוח ואתתלנותייך לפני ולאחר הניתוח לא אוכל לסייע ללא היכרות עם כלל הפרטים

20/02/2018 | 13:54 | מאת: הדס

התייעצתי עם הרופא המנתח, שמח לשמוע שהכאב החד שהתלוננתי עליו ובעקבותיו הניתוח פחת, אך לגבי הכאבים בצד אמר שלדעתו אין קשר למרות שהחלו יום אחרי הניתוח ושאין לו איך לעזור לי איתם. תודה בכל אופן ד"ר.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה