היסטרוסקופיה - האם הכרחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

22/01/2018 | 22:07 | מאת: טובה

שלום, אני בת 49. ב US מצאו אצלי 3 פוליפים ברחם (ועדות לרירית לא אחידה). מזה כשנתיים המחזור שלי קשה מאוד, דימומים כבדים וכאב גדול. לנוכח הממצאים חשבתי להוציא את הפוליפים. מבחינתי מתאים אפילו להוציא את הרחם לגמרי. אך הרופא המליץ לבצע קודם היסטרוסקופיה, כי לדבריו ה US לא אמין. השאלה, לפי המחזור שלי ולפי שמצאו 3 פוליפים ולא אחד, הסבירות שהבדיקה האבחונית תחליף ניתוח היא נמוכה. לכן למה לא ללכת ישר לניתוח להסרת הפוליפים?

לא ברור האם המקור לדימום הם ה]פוליפים או הרם קיימת בעיה אחרת לא ברור האם כריתתם תפתור את הבעיה אני מבין שלא נטלו עדיין ביופסיה מרירית הרחם כדאי להיוועץ עם מומחה המכיא אותך את הממצאים בבדיקה ואת כלל תלונותייך על מנת לךפתור את בעיותייך לחלוטין

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה