צירי לחץ ודליפת שתן במאמץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

23/12/2017 | 12:03 | מאת: אדווה

שלום ד"ר סוריאנו, אני בת 40 אחרי 3 לידות וגינליות עם צניחת נרתיק/שלפוחית דרגה 1. אני סובלת מדליפת שתן במאמץ שהחמירה מלידה ללידה וכרגע היא בתדירות ממוצעת של פעם-פעמיים בשבוע. אני בשבוע 39 לפני לידה רביעית. שאלתי היא- מה עדיף מבחינת מזעור הנזק לרצפת האגן- זמן צירי לחץ ארוך יותר אבל לא אקטיבי (צירי הלחץ יפלטו את התינוק החוצה תוך כדי נשיפות מבלי לחיצות אקטיביות) או זמן צירי לחץ קצר יותר והוצאת התינוק תוך מספר בודד של לחיצות אקטיביות בכל הכוח? אני מתכננת לנסות לאפשר לתינוק להתקדם תוך כדי צירי הלחץ בפרק זמן של בערך 20-30 דקות מבלי ללחוץ לחיצות אקטיביות ולתת לצירי הלחץ לדחוף ורק אם לא תהיה התקדמות להתחיל בלחיצות אקטיביות. האם תכנון ההתנהלות בזמן צירי הלחץ הוא נכון מבחינת רצפת האגן? אודה לתשובתך.

לצערי לא אוכל לסייע בנושא זה, אין זה בתחום נושאי הפורום

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה