ניתוח קיסרי עם אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/01/2017 | 23:11 | מאת: לילך

שלום אובחנתי לפני כשנתיים עם אנדומטריוזיס באמצעות בדיקה פיזיקלית בלבד ועל סמך הסימפטומים מהם סבלתי (מעולם לא ביצעתי ניתוח בטן). הנני כרגע בהיריון בשבוע 26. נמצאת בשמירת היריון על רקע חשד לסימפיזיוליזיס עם כאבי אגן המגבילים אותי בניידות עד לריתוק לכס"ג למרחקים ארוכים. הדבר מעלה בי חששות כבדים כיצד אצלח לידה. במידה ואבחר ללדת בקיסרי האם יש חשש להחמרה של האנדומטריוזיס? הדבקויות שיצריכו ניתוחים או סיבוכים אחרים שקשורים לאנדומטריוזיס? אשמח לעזרתך תודה לילך

ניתוח קיסרי אינו מחמיר אנדומטריוזיס , ניתוח קיסרי עלול לגרום ליצירת הידבקויות לעיתים רחוקות מאד הופעת מוקדי אנדומטריוזיס בצלקת הניתוחית כדאי להתייעץ עם מי שאבחן בזמנו אנדומטריוזיס ועל סמך מה

15/01/2017 | 19:18 | מאת: לילך

תודה על תשובתכם אובחן אנדומטריוזיס ברמה קלה ע"י רופא בכיר מיחידת האנדומטריוזיס בתל השומר באמצעות בדיקה פיזיקלית מקיפה ועל סמך סימפטומים מהם סבלתי מעל 10 שנים. האם עקב מצבי כנ"ל מומלץ להמנע מלידה וגינלית מחשש לנזק נוסף לאגן? אשמח להמלצותייך בהקשר ללידה ולאנדומטריוזיס תודה לילך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה