היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/10/2002 | 22:46 | מאת: ליאת

שלום העים הפעולה עצמה מכאיבה ? אייך מבצעים את זה ?אפשר לבצע בהרדמה מלאה? היסטרוסקופיה תודה

06/10/2002 | 16:02 | מאת: אורית

שלום לך, מברור שאני עברתי הפעולה נעשית בהרדמה מלאה(אל תפחדי זה לא כמו שרואים בסרטים משהו קל מאודכמו מצב של שינה עמוקה)לאחר הפעולה תעברי לחדר התאוששות למשך שעתיים וזהו את בדרכך הביתה כמובן אם הכל עובר בסדר, זה לא אמור לכאוב לאחר הפעולה ואפשר לחזור לתפקוד מלא אחרי 24 שעות, אשמח להשיב ומקווה שעניתי לשאלתך. בהצלחה אורית

06/10/2002 | 22:23 | מאת: ליאת

אורית שלום תודה על תשובתך כמה זמן הפעולה אמורה ליתבצע? העים עושם את זה דרך חלל הרחם או אני לא יודעת עים זה נכון דרך הבטן [עושים חור קטן ודרכו רואים?] את עשית את זה ביגלל הפלות חוזרות? העים זה עזר גילו את הבעיה העיקרית? כי אני רוצה לעשות את זה ביגלל שהיו לי 2 הפלות אני לא רוצה לקחת סיכון פעם שלישית אני מאחלת לך שתצליחי בכל מה שאת רוצה שהיה לך יום טוב להיתראות ליאת

07/10/2002 | 10:59 | מאת: עדי

אם מדובר בהיסטרוסקופיה אבחנתית (על מנת לוודא שחלל הרחם תקין ואין מחיצות או הידבקויות) המדובר בבדיקה שאורכת מספר דקות בלבד, וללא הרדמה. ההליך אינו נעים כלל אבל קצר. אם ישנם ממצאים כלשהם שיש להוציא, מתמצעת היסטרוסקופיה ניתוחית, ואז מדובר בהליך בהרדמה מלאה, עם אשפוז יום. אני עברתי את שתי הבדיקות. אבחנתית בשל הפלות חוזרות לבדוק אם חלל הרחם תקין, וניתוחית כיוון שהתגלו הידבקויות בחלל הרחם שצריך היה להסיר.

07/10/2002 | 18:02 | מאת: ההססנית

מנסיוני הפחות מוצלח, כאב לי נורא, כשניסו לעשות את ההסטורוסקופיה ללא הרדמה כללית. לכן נאלצו להפסיק עוד לפני שממש התחילו, ועשו את זה בהרדמה כללית. עכשיו אני גם בדרך להסטורוסקופיה נוספת, אאבחנתית נוספת ואולי ניתוחית. בהצלחה לכולן.

אין כל צורך או סיבה לבצע את הפעולה בהרדמה כללית. למעט במקרים מיוחדים. כאשר הפעולה מבוצעת בעזרת מכשור חדשני בעל קוטר דקיק אין הפעולה כואבת ואינה דורשת הרדמה. התאור של עדי תואם את המציאות לחלוטין. בהצלחה

07/10/2002 | 21:10 | מאת: ליאת

דר שלום ותודה הרגעת אותי לאור מה שעדי תיארה לי פשוט מאוד נבהלתי

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה