היסטרוסקופיה לנוזל בחלל הרחם?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/10/2002 | 22:09 | מאת: אביאלה

לפרופ' שלום וברכות, עברתי -8 מחזורי טיפול במנוגון והזרעות. כרגע אני בהמתנה לתוצאה (בתקווה שתהא זו החיובית). במידה וחלילה לא אצליח אני עוברת לאיי וי אף. הבעיה שלי היא היעדר ביוץ, ערכי fsh ו- lh נמוכים מאד (0.3) ו פרולקטין גבוה מאד- המאוזן ע"י דוסטינקס. אני מקבלת מנוגון ומגיבה, על פניו, יפה : זקיקים רבים המתפתחים, רירית מגיעה לעובי 10-12 וזרע תקין והריון - נדה... ברוב הטיפולים שמתי לב שבאולטראסאונדס שנערכו נמצא נוזל בחלל הרחם. בחלק מהטיפולים נוזל זה נעלם לקראת הביוץ ועם צמיחת הרירית. עברתי לפני התחלת ה"צרמוניה" צילום רחם שנמצא תקין (על אף שהרופא שלי טוען שנראה לו ע"פ הצילום שיש איזה תקיעות בחצוצרה אבל הדוח של ה"צלם" היה תקין). בקיצור... כמה שאלות אחרי ההקדמה המפורטת: 1. מה משמעותו של הנוזל הזה וממה הוא יכול לנבוע? 2. שמעתי שכדאי לי לעשות היסטרוסקופיה. האם זה נחוץ? מה זה בדיוק? רב תודות !!!

ראשית דר' ולא פרופ'...... שנית נוזל אינו צריך להיות באופן תקין ויש לברר נושא זה יתכן דבר זה פוגע בהצלחת הטיפול. ולסיום היסטרוסקופיה הינה פעולה פשוטה הנעשת ללא הרדמה ובמהלכה מוחדר סיב אופטי דקיק לחלל הרחם , הפעולה הינה מרפאתית ולא דורשת אישפוז. ניתן לקבל מידע מלא לגבי חלל הרחם, לפני התחלת טיפול ב- IVF מומלץ על ביצוע הבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה