פצעים בחלל הפה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

08/06/2013 | 17:24 | מאת: רן

שלום, בחודשים האחרונים שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה- אני קם בבוקר עם פצעים [אפטות] בלשון. ניסיתי לבדוק מה יכול להיות הגורם לכך- שתיית אלכוהול, אכילת אוכל חריף, נשיקה בפה [צרפתית]. אבל זה לא קבוע. כלומר, לפעמים אחרי שתיית אלכוהול יופיעו אפטות ולפעמים לא [כך גם עם אכילת חריף ונשיקה בפה]. האם יש לכך הסבר כלשהוא? מה הטיפול הכי יעיל לכך?

11/06/2013 | 14:30 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רן שלום, אתה בדיוק מתאר את הבעייה עם אפטות והיא שלא ניתן להצביע באופן מדוייק על גורם. מקובל לחשוב בין היתר שסטרס הוא אחד הגורמים להווצרות האפטות.ישנו תכשיר חדש שנמכר בבתי המרקחת שיכול להעביר את האפטות במהירות. בברכה

11/06/2013 | 18:46 | מאת: תודה רבה

תרופות סבתא מבוססות במקרים רבים על ידע ונסיון העובר מדור לדור ובמקרים רבים יעילות למרות שלעיתים אין הוכחות מדעיות. חלב עיזים עובד מצוין בטיפול באפטות, אך חלב ישירות מהעז שאיננו מפוסטר מסוכן לבריאות ומעביר זיהומים. לגבי ההמלצה לגשת לבדיקת רופא הרי שלא כל פצע בפה הוא אפטה. במיוחד במקרים בהם הפצע לא מתרפא תוך שבוע-שבועיים מומלץ ביותר ואף חיוני לגשת לבדיקת רופא. בהצלחה!

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה