אפטות תמידיות לפני מבחנים או לחץ

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

05/09/2016 | 23:24 | מאת: חן

היי ד"ר ערן. אני סובלת כרונית מאפטות תמיד בתקופות מבחנים או לחץ. (בעיקר במקומות הכי כואבים: לשון, ובקידמת הפה). זה מדהים אחרי המבחנים זה נעלם כאילו לא היה.. מה אפשר לעשות? חוץ מטחינה גולמית/אורקורט אי, אין מאכל מומלץ בזמני לחץ שמונע אפטות?

הטענה שאפטות קשורות לעליה במתח הנפשי(למשל-תקופת בחינות, או שבוע לפני חתונה) לא הוכחה, אך יש לה סימוכין רבים. הפחתת לחץ וטיפול מניעתי תרופתי/צמחי עשויים לעזור. מרגע הופעת האפטות הטיפול הינו כבכל אפטה- משחות מרדימות/תכשירים שונים הצורבים את האפיתל באזור האפטה

30/09/2016 | 20:21 | מאת: חן

אשמח להמלצות

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה