אפטה/ פצע חוזר

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

06/10/2023 | 12:52 | מאת: גלעד

שלום אני בן 54. פעם בערך בשנה יש לי אפטה. ממש לא נורא. מזה כחודשיים יש לי בצד ימין למטה בין החניכיים ללחי ( מקום שאני לא יכול לראות ) תחושה של משהו כמו פצע או אפטה קצת דק ומוארך בולט קצת ורגיש. זה מופיע לכשבוע ואז נעלם ואז שוב כשבוע ושוב נעלם ככה כבר כחודשיים. האם מוכרת תופעה של פצע / אפטה בפה שמופיע ונעלם ושוב מופיע ונעלם באותו מקום כמה פעמים במשך כחודשיים? אם כן לאיזה בעיה זה מתאים? תודה רבה

גלעד שלום רב, התאור שצרפת איננו מתאים לאפטה. באזור החיבור בין החניכיים ללחיים מעין קפל עדין שנוטה להיפצע ולהיפגע תוך כדי אכילה ונשיכה. רצוי להיבדק אצל רופא שיניים כשמתרחש פצע כזה כדי לאבחן את הבעיה. בהצלחה

09/10/2023 | 00:58 | מאת: גלעד

תודה רבה נראה לי שהגדרת בדיוק את המקום והבעיה. אם הקפל הזה נפצע תוך כדי אכילה וזה קורה שוב ושוב יש בזה סיכון? זה עלול להתפתח לממאירות? או שרק קצת לא נעים כשזה קורה? תודה רבה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה