פצע זהה בשתי צדי הלחיים

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

24/06/2023 | 22:33 | מאת: ניב

לפני כיומיים גיליתי על פצע בתוך חלל הפה על הלחי הפנימי והיום הוא נהיה יותר נפוח , וממש תלוי על הלחי חשוב לציין שראשו עם מוגלה לבנה ועכשיו שמתי לב גם שבצד השני של הלחי בדיוק באותו מקום מפתח פצע זהה. אציין שהפצעים לא כואבים ולא מזיקים לשגרה שלי אבל עדיין חושש. אשמח לחוות דעת מקצועית לגבי העניין הזה.

שלום רב, פצע בלחי הפנימית עם מוגלה לבנה יהיה לרוב על רקע טראומטי (נשיכת לחי), או זיהומי -ויראלי/חיידקי. מומלץ לחטא את הפה עם שטיפות כגון מי מלח או כלורהקסידין (לבקש מהרוקח), ולהימנע מנשיכת הפצעים, מה שעשוי להחמיר את הבעיה. אם הפצעים לא משתפרים משמעותית תוך עד שבועיים חובה להיבדק אצל רופא שיניים או מומחה לרפואת הפה. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה