התקלפות עור בחלל הפה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

07/05/2023 | 19:05 | מאת: טליה

שלום, יש לי בעיה שמאוד מציקה לי כבר כמה חודשים העור בחלל הפה מתקלף באיזור החיך בשני הצדדים וכמו כן בשני צידי הלשון מה שגורם לחתיכות לא נעימות בפה אותן אני נאלצת להסיר ידנית ומגעיל אותי לבלוע אותן מעבר לזה יש פגיעה בחוש הטעם והריח, לעיתים טעם מר בפה, שריפה בלשון ויובש כרוני בשפתיים נבדקתי אצל מומחה לרופאת הפה שאמר לי שאני נושכת את עצמי אבל זה לא משהו שבאמת קורה, מה שכן קורה זה שיש לי ריבוי רוק בפה ולכן אני נאלצת לירוק המון כי יש לי גם בחילות ללא הסבר (גסטרו יצא תקין)... כל המצב הזה נמשך אצלי כמה חודשים ואין לי שום הסבר אליו נשללה תסמונת שיורגן האם זה מצב מוכר? מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הקילופים בפה? אני מאוד מיואשת 😔

שלום רב, אכן נשמע מציק מטריד ופוגע באיכות החיים. להתקלפויות עור בחלל הפה יתכנו סיבות רבות חלקן מקומיות (כגון טראומה לפה, הרגלים שונים) וחלקן סיסטמיות- כגון מחלות עור שונות כגון פסוריאזיס, אלרגיות ועוד. חשוב לבדוק האם התופעה הינה מקומית בחלל הפה בלבד או פוגעת באזורים אחרים בגוף. כדאי לבצע בדיקות מקיפות לרבות בדיקות דם, בדיקת כמות והרכב רוק, ועוד. מציע שתגשי שוב למומחה/ית בכיר/ה לרפואת הפה לבדיקה יסודית בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה