פצעון קטן בפה שלא עובר

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

29/01/2023 | 23:03 | מאת: עדי

היי דר לאחרונה מזה כמה חודשים ראיתי כמו סוג של בליטה קטנה ועגולה של עור בסוף של החך איפה שצומחת לי שן בינה כן ניתן לראות ולהרגיש שיש כדור קטן בולט(כמו פצעון קטן) אך ללא כאב במגע או הפרשות משונות וכו האם יש צורך לבדוק? ומה זה יכול להיות? תודה רבה

עדי שלום רב, בליטה בחניכיים באזור שן בינה (בעיקר בלסת תחתונה) קשורה לרוב למיקום בעייתי של שן הבינה לעומת רכס השיניים- למשל זוית בקיעה בהטיה, או בקיעה חלקית שגרמה לחניכיים להתנפח קלות באזור. הבעיה עלולה להחריף וליצור זיהום נרחב סביב שן הבינה, או שהיא יכולה להישאר "רדומה" ולא להכאיב. המלצתי היא לבצע צילום פנורמי ולגשת לבדיקה אצל רופא שיניים או כירורג פה ולסתות. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה