דקירה וכאב המום ויובש מרוק בפה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

14/10/2022 | 20:57 | מאת: קרן

סובלת בחודשים האחרונים מיובש קיצוני מרוק , לא מובן רק בלילה . בימים האחרונים יש לי כאב המום ודקירה פנימית מתחת ללשון בחלק האחורי המחובר לחיך ( כמה שניות ועובר ) ממה זה יכול להיות ?

14/10/2022 | 21:14 | מאת: קרן

מוסיפה שהדקירות האלה בצד שמאל , וממש בחיבור של הלשון . ( נוטלת טגריטול מזה כחמש שנים בלי קשר )

קרן שלום רב, יובש בפה הינה תופעה נפוצה הקשורה בין היתר בנשימת פה, שתייה מועטה, תופעת לוואי של תרופות רבות (לדוגמא תרופות ליתר לחץ דם) ועוד. הדקירה בבסיס הלשון יתכן שקשורה לפצע באזור, היובש שאת מתארת עלול להחמיר את הבעיה. המלצותיי הן: 1. שתייה מרובה של מים 2. הפחתת עישון (אם מעשנת) 3. אם התחלת לנטול תרופות חדשות לאחרונה- אנא התייעצי עם הרופא המטפל 4. תזונה רכה ולא מלוחה 5. שטיפות חיטוי לפה- כגון מי סודה לשתיה או ליסטרין (ללא אלכוהול) סביר שיהיה שיפור תוך מספר ימים עד שבועיים. במידה ולא- מומלץ להגיע לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה