אפטות צהובות גדולות וקטנות

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

27/09/2022 | 00:05 | מאת: טל

תמיד סבלתי מאפטות בצורה כרונית. עכשיו עונת מעבר וזה מתגבר. יוצאת אחת עומדת לעבור יוצאת שנייה, עומדת לעבור יוצאת עוד. יש כאלו עם כאב קטן מאוד שעוברות אחרי יומיים-שלוש ויש כאלו שורפות וכואבות עם נראות צהובה ומזעזעת. הכאב בהן בלתי נסבל לא מסוגלת לדבר או לאכול. אפילו לפהק או ללעוס הוא סבל. בקיצור סבל שאין לתאר. אף משחה או מה שניסיתי לא עזר חוץ מאורל מדיק. הבעיה שאני שמה ואחרי כמה שעות אותה שכבה לבנה נשארת מסביב לפצע אבל מעליו נעלמת והכאב חוזר. פעם אורלמדיק היה משפיע ליום יומיים והיום בקושי שעתיים. בדיקות דם תקינות, רופא השיניים ראה ולא התרגש. למי אני פונה? איך אני יכולה לבדוק זאת? לא נשמע לי תקין שאחת עוד לא עברה כבר יוצאת חדשה בכאבים נוראיים

טל שלום רב, אפטות כרוניות הינן מציקות ומטרידות ומצטער שאת חווה זאת. ככל הנראה קיים קשר גנטי (עדיין לא הוכח), קשר לתקופות של מתח נפשי-רגשי (מוכח), ויתכן קשר למצבים של חסר תזונתי, חסר בויטמינים ועוד. לצערנו אין עדיין מרפא לבעייה, אלא רק תכשירים להקלה. ממליץ להגיע למומחה לרפואת הפה לאיבחון מפורט ולהתייעץ איתו על הדרכים להקלה על המצב. בהצלחה

07/12/2022 | 12:36 | מאת: מיכל

שלום,מנסיון שלי,שנים סבלתי מאפטות בפה,כמעט כל הזמן היה.רופא משפחה שלי טען שזה אחד הסימנים של רגישות לגלוטן,ערכתי בדיקת דם,אכן יש רגישות לגלוטן,הפסקתי את כל המאכלים המכילים גלוטן,האפטות נגמרו לחלוטין, השבוע קצת ״חטאתי״ אכלתי עם גלוטן,האפטות חוזרות ומציקות. ממליצה לערוך בדיקת דם אם למישהו יש מה שאני תיארתי.

10/12/2022 | 23:19 | מאת: שואלת השאלה

אנסה הכל.תודה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה