אפטות שלא נעלמות מזה שבועיים

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

07/06/2021 | 23:01 | מאת: יוסי

שולם דוקטור, כתבתי לך לפני זמן מה: מטופל בפרדניזון, 60 מ"ג. יש לי +אפטות בפה, מזה שבועיים. מה שעשיתי לא עוזר. 1. אורקורט באופן מאסיבי. 2. אורל מדיק - שעשה רושם של עובד, אבל האפטות חזרו. חלק מהאפטות הם בצורה של חתך דק, קטן, ועמוק בקידמת הלשון. שתי שאלות ברשותך: 1. האם צריבה עם אורל מדיק זה משהו מומלץ? או שעושה נזק. 2. האם בביקור אצל רופא, כמוך למשל, יש לו טיפול נוסף להציע, שיכול לעזור? איזה? - ממש מתנצל על השאלה הישירה. מקווה שאפשר לענות גם על שאלה כזאת, שנובעת ממקום של סבל רב. תודה, בכבוד רב, יוסי

יוסי שלום רב, מהתואר שצרפת לא ברור כלל שאכן המדובר באפטות. קיימות מספר תופעות דומות לרבות טראומה מכאנית/כימית, פצעים וישראליים שונים, תופעות אלרגיות ועוד שיכולות להתאים לתואר, לכן בעיני קיימת חשיבות לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה שיאבחן את המצב וימליץ על טיפול מתאים. אורל מדיק אכן צורבת את הפצעים ולעיתים מקלה על הכאב למרות שאיננה מקצרת את הליך הריפוי. אורקורט מאלחש את המקום ומפחית דלקת בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה