אפטות בפה, טיפול באורקורט לא מצליח.

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

25/05/2021 | 18:18 | מאת: יוסי

דר שלום, כתגובה לטיפול סטרואידי כבד, הופיעו לי אפטות בפה. ניסיתי לטפל 3 ימים עם Oracort-E, אבל לא עוזר. שלש שאלות: 1. האם יש משהו מוצלח יותר מאורקורט? 2. האם יש מי שטיפה שיכול להקל? 3. האם יש טיפול צריבת אפטות, ואם כן איפה. (רופא אף אוזן גרון, רופאי שיניים ספציפיים... , קופת חולים, ....). הערה קלה: בגלל הסטרואידים, מערכת החיסונית שלי כרגע לא מתפקדת, ואני יכול להידבק מאוד בקלות מטיפול שהוא פולשני בתוך חלל הפה (כן מחוסן לקורונה, אבל אם המטפל חולה במשהו קטנציק, אני אחטוף בגדול). תודה רבה

יוסי שלום רב, הופעת פצעים ואפטות בחלל הפה כתגובה לטיפול מאסיבי בסטרואידים היא הגיונית ביותר. רצוי שימוש בשטיפות פה מבוססות סודה לשתיה או כלורהקסידין לצורך חיטוי. הנחת אורקורט לפני אכילה יקל על הכאב, קיימים תכשירים צורבי אפטות מבוססי סולפור ואחרים, וניתן גם לבצע ביומודולציה באמצעות לייזר. ההחלטה לגבי אופן הטיפול הנכון רצוי שתתקבל על ידי רופא שיניים מומחה לרפואת הפה, ובהתאם למקרה הפרטני. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה