פטרייה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

07/03/2021 | 15:09 | מאת: ירון

לאחר ניתוח חניכיים מורכב והשתלת עצם - קיבלתי אנטיביוטיקה במינון גבוה למשך 10 ימים. כעת קיים חשד לפטרייה. האם ייתכן שבעקבות זה תתפתח במקום הניתוח פטריה? ואם כן מה המשמעות שלה ? והאם זה ייתכן בגלל משהו אחר ולא מהאנטיביוטיקה ? נאמר לי שאין צורך בטיפול... אני יכול להיות שקט ?

ירון שלום רב, פטרת על הלשון (לרוב קנדידה המופיע כמשקע לבן על הלשון) נפוצה ביותר בעקבות נטילת אנטיביוטיקה ולרוב נעלמת כעבור שבועיים מהפסקת נטילת האנטיביוטיקה. ממליץ לשקול שימוש במברשת ללשון שעשויה לזרז את סילוק הפטרייה, שבהחלט יכולה לגרום לרגישות ולעקצוץ בלשון בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה