מעקב

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

28/10/2020 | 11:19 | מאת: רונית

לאחר שבוצעו לי 3 סתימות נאמר לי שיש שן נוספת שצריך רק לעקוב אחריה. אני מבינה שלא מדובר בחור. אז מה רואים ? יש דבר שהוא כמו "טרום חור" ? והאם מומלץ לעשות שם סתימה בכל מקרה כי יש לי נטייה לפתח עששת נרחבת ?

לעששת מספר שלבי התפתחות. כל עוד העששת נמצאת בשכבת הזגוגית החיצונית, התפשטותה איטית יחסית, ויכולה לעצור לחלוטין ולמשך שנים. ברגע שהעששת הגיעה לשכבת הדנטין הפנימית יותר העששת תתפתח מהר מאוד ועלולה להוביל לכאב חד ולצורך בטיפול שורש. ודאי שיש להביא בחשבון את נטייתו האישית של הלקוח לעששץ, הרגלי תזונה, צחצוח ועוד בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה