פצע בחך העליון שלא נרפא

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

28/09/2020 | 22:23 | מאת: סיון

שלום, מעל לשבוע וחצי שיש לי פצע בחך העליון, פצע שנפתח במיוחד עם אני נוגסת במשהו, ואז יורד הרבה דם. מרגיש לי שלא רוצה להירפא, מרגיש לי עם הלשון כמו בועה שמחכה שוב להתפוצץ... מציינת שאני בהריון בשבוע 38, ועד עכשיו מלבד רגישות בחניכיים (מטופלת אצל שיננית), לא היה לא משהו כזה, ההריון סהכ תקין. לא יודעת מה עלי לעשות האם עלי להגשת ולטפל בזה באופן מקצועי, או פשוט להמשיך להמתין? תודה סיון

פצע בחיך העליון קשור לרוב לטראומה לחיך, או כוויה כימית/טרמלית. הבעיה היא שכל נגיעה בחיך עלולה להפריע לריפוי הפצע ולפתוח אותו שוב. רצוי לאכול מזון רך יותר/נוזלי, וניתן לשקול למרוח שכבת סיכוך דקה (כגון פטרוליאום לבן או משחת אורקורט) לפני כל ארוחה. אם הפצע לא חולף רצוי מאוד להתייעץ עם רופא שיניים בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה