אפטות.....לתינוקת.....

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

09/02/2020 | 10:28 | מאת: אמא

שלום אני אמא לתינוקת בת שנה וארבעה חודשיים היא עדיין יונקת וגם אוכלת הכול בחודש הכבר היה לה אפטות או עם עם שכבה לבנה בפה וזה עבר כאשר שמתי לה טחינה ...שמתי לב שהיא אכלה תות לפני שהופיע לה בפה.. אתמול גם הופיע לה בפה כמה נגעים עם שכבה לבנה וגם אכלה ביום הזה תות ...האם זה צירוף מקרים? האם אני צריכה גם לשמור על תזונה בגלל שהיא יונקת כי זה ממש מציק לה....יש לציין שעברה בדיקת דם לפני יומיים ויצא תקין וגם מערכת החיסן תיקנה אשמח לחוות דעת

09/02/2020 | 10:59 | מאת: אמא

עש לציין שהיא בוקעת שיניים וגם יש לה נזלת

פצעים בפה יתכנו ממגוון רחב של סיבות, ויכולים להיות או אפטות או פצע על רקע אחר (כגון טראומה כימית/טרמית, אלרגיה, פצע ויראלי ועוד). אם אכילת תות גורמת להיווצרות פצע תתכן אלרגיה. כדאי לשים לב באילו אזורים בפה מופיעים הפצעים (על הלשון/שפתיים/חניכיים) וכמו כן לכל סוג פצע עש מופע שונה בפה . כדאי להיבדק אצל רופא

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה