כיב/פצע בחלל בפה בחייך העליון

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

13/01/2019 | 23:52 | מאת: הודיה

שלום וברכה, יש לי פצע בפה כבר מספר ימים שכואב בעת האכילה ושתיה אינני מסוגלת לאכול אוכל מוצק בגללו וכרגע איני נמצאת בארץ על מנת ללכת לרופא. אני מצטרפת מספר תמונות אשמח אם תוכל להבהיר לי מה זה ואיך אוכל לטפל בו והאם הוא מחייב התערבות רפואית?

שלום רב, התמונות אינן מצורפות. בכל מקרה לפצע בפה יתכנו מספר מקורות נפוצים כגון פצע טראומטי, כוויה כימית, פצע על רקע ויראלי, אפטות ועוד. לרוב יעבור הפצע מעצמו תוך מספר ימים וכדאי להימנע מטראומה נוספת או מזיהום משני של הפצע כך שהייתי ממליץ להשתמש בשטיפות חיטוי (על בסיס כלורהקסידין או אפילו מי מלח/מי סודה לשתיה, ויתכן גם מריחה של משחת סיכוך ואילחוש כגון Oracort e

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה