פצעים אדומים וכואבים על הלשון

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

04/11/2018 | 23:49 | מאת: מאיה

שלום, לפני כחודש הופיעו אצלי חריצים על הלשון והבנתי שמדובר בלשון טופוגרפית,לאחר מכן החלו להופיע פצעים אדומים קטנים על הלשון שנראים כמו בלוטות של הלשון שהפכו לבולטות יותר,והן מאוד מכאיבות. התופעה מחמירה לעת ערב ובבוקר ישנה הטבה. חלק מהפצעים האדומים הופכים ללבנים-דמויי אפטות וכואבים אף יותר ובבוקר נעלמים. ובימים האחרונים אני רואה שבחלל הפב ישנם פציעים קטנים אדומים אך לא מכאיבים ובחיך עליון-בחלק פנימי של הלסת צבע החיך נראה לבן ולא ורדרד בשאר חלל הפה. מה קורה פה???

שלום רב, חריצים על הלשון אינם לשון גיאוגרפית . התופעות שציינת מתאימים יותר לתגובה אלרגית(יתכן למרכיב מסוים במזון) או פצעים ויראליים. פצע ויראלי יתרפא תוך שבועיים לכל היותר. תופעה אלרגית או מחלה אחרת תמשיך. כדאי להיבדק אצל מומחה לרפואת הפה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה