אפטות חוזרות בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

12/10/2018 | 14:45 | מאת: שי

שלום. בני בן שנתיים וחצי סובל בחצי שנה האחרונה מאפטות חוזרות. כל חודש וחצי בערך מופיע נגע כואב . הוא ירד במשקל ואני לא מספיקה להחזיר אותו לתזונה מאוזנת ומופיע אחד חדש. הוא סטבל מאוד . עשינו כל מיני בדיקות דם שיצאו תקינות. רופאת הילדים שלו( שנחשבת רחת הטובות באזור) לא נראית מוטרדת ואמרה לי שיש ילדים שזה כרונימף אצלם ולא בהכרח מצביע על מחלות קשות. אני לא רגועה ומרגישה שאני צריכה לרדת לחקר העניין. האם זה הגיוני שאפטות יחזרו פעם אחר פעם? אני לא שומעת ברוב הפעמים על ילדים אחרים בגן שיש להם . משצע שזה לא בנכרח ויראלי . מודאגת:(תודה רבה

אפטות חוזרות הן אכן תופעה מציקה שפוגעת בחלק מהאוכלוסיה ןמקורה לא ברור. במופע הקשה של הפצעים אכן יתכנו קשיים בתזונה. יש לזכור שבילדים בגילאים שנה-שנתיים חלה בקיעה של שיניים רבות שגורמות בעצמן ללחץ על החניכיים ולפצעים, כמו-כן נפוצות תופעות ויראליות ולכן כלל לא ברור שמדובר באפטות. רצוי מאוד להתייעץ עם רופא שיניים או מומחה לרפואת הפה ולטפל בהתאם. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה