פצע מוקוצלה בשפה התחתונה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

06/05/2018 | 19:45 | מאת: אפרת

לבני בן ה - 15 אובחן פצע מוקוצלה בשפה התחתונה הרופא אמר לטפל באורקורט e כשבוע ללא שיפור מה עושים ומה זה בעצם הפצע ממה נוצר

מוקוצלה הינו בדרך כלל פצע נשיכה בשפה שפגע בבלוטת רוק משנית וכתוצאה מכך נשפך תוכנה לתוך השפה. המופע של מוקוצלה בשפה הינו כחלחל בהיר ומאוד אופייני. הטיפול איננו באמצעות אורקורט (משחה על בסיס סטרואידי עם חומר מרדים) אלא שיש צורך לרוב בניקוז הנגע לרוב באמצעות לייזר לרקמות רכות. לעיתים נעלם הנגע מעצמו ומתנקז תוך מספר ימים/שבועות. כדאי לפנות לרופא שיניים

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה