פצע בחניכיים

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

23/02/2015 | 00:15 | מאת: איתמר

בחניכיים העליונות מעל שן שבוצע בה טיפול שורש לפני שנים הופיע פצע לבן קטן, מוגלתי, שלא נעלם לגמרי במשך חודשים. אין כאב. בצילום לא נראה סדק. חוץ מסדק, יכול להיות עוד מקור לפצע? מה לעשות? תודה

שלום איתמר, הממצאים כפי שאתה מתאר אותם מרמזים על דלקת סב חוד השורש כתוצאה מכשלון טיפול השורש המתנקזת דרך החניכיים בקצה חוד השורש. מומלץ מאוד להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש. סדק הינו אפשרות נוספת אך מיקום פצע הניקוז (הפיסטולה) בדרך כלל קרוב יותר לכותרת השן

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה