אפטה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

25/01/2015 | 15:07 | מאת: לירון

שלום רב, כבר יומיים יש לי אפטה בפה, בלחי השמאלית הפנימית. זה ממש כואב ודי "משתק" לי את צד שמאל של הפה, ולא נראה שהולך לעבור בקרוב. בנוסף, כבר יומיים שיש לי בלוטה כואבת בצוואר מתחת ללסת באותו צד של האפטה, הבלוטה נעה כשנוגעים בה. השאלה שלי היא האם יש קשר בין האפטה לבלוטה הכואבת וגם איך לטפל באפטה כדי שתעבור?

לירון שלום רב, במידה ומדובר אכן באפטה בצד הפנימי של הלחי סביר שאין קשר בין שתי התופעות. יתכן שהפצועים בלחי אינם אפיה אלא פצעים על רקע ויראלי ואז יתכן קשר לבלוטה באזור התת לסתי(ככל הנראה בלוטת לימפה תת לסתי שהתנפחה). לגבי הבליטה בתת הלסת הרי שקיימות מספר אפשרויות שמרביתן מרמזות על זיהום כלשהו באותו הצד של הלסת על רקע ויראלי/חיידקי

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה