פצע בלתי מזוהה תחת הלשון (נראה כתולעת רירית)

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

30/12/2014 | 10:41 | מאת: יובל

שלום, אני סובל מזה כמה ימים מכאב תחת הלשון מצד ימין. ניסיתי למצוא את מקור הכאב, אתאר את מה שראיתי: בחלק התחתון של הלשון, הלשון מחולקת לאורכה לשני חלקים במרכז. באמצע כל אחד מהצדדים יש כמין קו בולט. שמתי לב שמאמצע קו זה בצד ימין של הלשון, יוצאת במרכזו כמין רירית קטנטנה אדומה (נראית כתולעת קטנטנה)והיא מקור הכאב. (שלשום היא היתה לבנה ורק בקצה היתה נקודה אדומה) הסתכלתי היטב וראיתי שגם בצד השני של הלשון יש כמין רירית דומה הצמודה ללשון. היא ללא כאב והיא אינה נראית כשלא מחפשים ומזיזים אותה. מה הן הריריות הללו? מה הוא הפצע ומה ניתן לעשות? תודה מראש, יובל

הלשון הינה אגד שרירים המצופים אפיתל(אותה רירית שציינת) . אותם פסים הינם גידים המחברים בין השרירים לרקמות הסובבות . ככל הנראה נפצעת ברצפת הפה כתוצאה מנשיכה/ מזון קשה וחד/ חומר כימי כלשהו. הפצע אמור להירפא תוך מספר ימים. מומלץ להימנע ממאכלים חריפים/מלוחים ומטראומה נוספת ללשון

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה