ניוון מקולרי

דיון מתוך פורום  רשתית

03/11/2015 | 12:12 | מאת: דיוויד

מזה מספר שנים אובחנתי עם ניוון מקולרי רטוב בעין ימין. לאחר מספר הזרקות אווסטין היה שיפור אך לאחר מספר חודשים הייתה החמרה והוחלט להמשיך בזריקות .בסך הכל קיבלתי 15 אבסטין , 3 הזרקות לוסנטיס שלא הועילו והזרקה אחת של אילייה ועדיין אין שיפור אלא החמרה בראיה בעין . הוחלט לצופף את המשך ההזרקות לפעם בשבועיים במקום פעם בחודש ולבחון את המצב לאחר סידרה זו. האם הזרקות של אחת לשבועיים אינן מסוכנות ? האם אין טיפול אחר מלבד ההזרקות ? בתודה מראש.

שלום דיוויד עד לפני כ 10 שנים לא היו זריקות והתוצאה היתה לרוב- עיוורון תוך שנה מגילוי המצב הרטוב..... היום המצב טוב יותר עבור רוב החולים במחלה. יש מצבים בהם הטיפול לא מספיק יעיל בעצירת המצב..... ויש טקטיקות שונות כמו ציפוף הזמנים, שינויים בתרופות או שילובים שונים.

מנהלי פורום רשתית