ציסטה מתחת לממברנה

דיון מתוך פורום  רשתית

12/06/2014 | 17:20 | מאת: אהובה

שלום! מדובר בבן 64 שעבר לפני כ-6 שנים ניתוח ויטרקטומיה בכל אחת מהעיניים , פלוס קילוף ממברנה, זאת לאחר שלפני כ-10 שנים אובחן סכיזיס והיה כל הזמן במעקב. בנוסף- ניתוחי קטרקט כשנה-שנתיים לאחר ניתוחי הויטרקטומיה. הראייה לאחר מכן 6/6 בשתי העיניים. מאז התפתחה שוב ממברנה באחת העיניים. לפני כ-3 שבועות - חדות הראייה באותה עין נפגעה, נוצר טשטוש לא אחיד של האותיות, בראייה גם לקרוב וגם לרחוק. בדיקת לוח אמסלר נראית תקינה. הרופא בבדיקה - 25% ירידה בראייה בעין זו. הופנה לבצע oct על מנת לברר אם הממברנה הצלופנית התנתקה חלקית מהרשתית, או מעוותת את מרכז הראייה, או שקיים חור מקולרי. בבדיקת oct אובחנה ציסטה מתחת לממברנה. לא ברור אם בגלל או בנוסף לתהליך דלקתי. הופנה ל hd oct ב"כרמל" (צילום בתלת מימד). עם הצילום שייעשה בעוד כמה ימים, יהיה בייעוץ אצל מומחה רישתית. הבנתי שיש כמה אפשרויות: 1. שיחליט להשאיר במעקב ולא לעשות כעת דבר (כי הראייה די טובה), תלוי כמובן במה שייראה בצילום. 2. אם יתברר שיש דלקת , יש אפשרות לנסות לטפל בזריקות אבסטין. לא תמיד זה עוזר.. 3. ניתוח ויטרקטומיה על מנת להסיר את הממברנה ולטפל בכל מה שצריך. הניתוח יכול להצליח או שלא (!) וחייבים לקחת זאת בחשבון. השאלה העיקרית שלי כרגע: האם זריקות אבסטין, היעילות שלהן קטנה יותר כאשר מדובר בעין שעברה ויטרקטומיה, והרי אין בה כבר ג'ל, אלא מים בלבד? תודה רבה!

שלום אהובה אכן - אין שתובה חד משמעית לכל המצבים בתגובה לשאלתך - האבסטין משפיע מצויין גם לפני וגם אחרי ויטרקטומיה....

12/06/2014 | 22:35 | מאת: אהובה

מנהלי פורום רשתית