מספר שאלות לגבי ERM והניתוח להסרתה

דיון מתוך פורום  רשתית

15/02/2014 | 21:50 | מאת: אסף

א. לפני 8 שנים התגלתה אצלי תופעת ERM באחת העיניים. מאז אני במעקב תקופתי סדיר. לאחרונה הומלץ לי לעבור ניתוח ויטרקטומי להסרת ה-ERM. בנוסף אני נדרש לעבור ניתוח קטרקט באותה עין. האם ניתן לשלב את שני הניתוחים בניתוח אחד או שכדאי להפרידם - מבחינת תוצאות ומבחינת סיכונים? ב. בשנה האחרונה קצב עליית עובי הרשתית המקולרית היה כמעט פי שלוש מאשר בתקופה קודמת. במהלך שנה זו התגלתה אצלי פוליצטמיה ורה (PV) אשר מטופלת בתרופה יומית (HU). האם הגידול בקצב עליית עובי הרשתית קשור ל-PV? ג. האם נוכחות ה-PV עשויה להשפיע על הצלחת ניתוחי העיניים, על הסיכונים ועל ההחלמה?

ה ERM היא ממברנה הצומחת על הרשתית. בעיקר במרכז הראיה. כאשר היא מפריעה לראיה, מעבר לסף מסויים, יש הצדקה רפואית לניתוח להסרתה. בניתוח לרוב ניתן לשלב עם ניתוח קטרקט (ירוד בעיברית), אך ניתן להפרידם. פשוט - אם יש קטרקט מינימלי מנסים להקל ו"לחסוך" עוד ניתוח ומתח. אם לא בטוחים במידת ההפרעה של ה ERM לראייה- מקובל לנתח הקטרקט, לבדוק הראיה המיטבית, וכך להחליט על ה ERM... שהוא ניתוח מורכב יותר. לגבי PV או הטיפול בה- איני מכיר קשר מחקרי ידוע- אשמח להתעדכן אם יש....

19/02/2014 | 16:20 | מאת: אסף

מנהלי פורום רשתית