קוצר ראייה שמתחיל בגיל 33

דיון מתוך פורום  רשתית

24/01/2020 | 10:06 | מאת: נעמה

לאחרונה נבדקתי אצל רופאת עיניים עקב תלונות שלי על טשטוש עצמים מרחוק, מורגש בנהיגה בלילה, בצפייה במסכים, קושי לקרוא שלטים וכו . התחושה היא שאני רואה את הדברים אבל בצורה שהם נמרחים ולא חדים. אינני יודעת להעיד כמה זמן זה נמשך, סביב שנה או יותר, לאחרונה זה יותר מורגש. כולל כאבי ראש רבים שגם אותם אינני יודעת בוודאות לקשר לראייה כיוון שאני סובלת המון שנים מכאבי ראש. נבדקתי אצל 2 רופאות בפער של 4 חודשים, הרופאה הראשונה טענה שהכל בסדר, הצלחתי לקרוא את המספרים בשורה הלפני אחרונה בעזרת עיגול עם חורים קטנים שהיא נתנה והרבה מאמץ. הרופאה השנייה שבדקה אמרה שאינני צריכה להתאמץ בנסיון לקרוא, ושמה עדשות שמיד שיפרו וחידדו את הראייה בצורה משמעותית. המספר שקבעה היה סביב 1.5-. כמובן ששתי הרופאות ערכו בדיקות נוספות של הסתכלות בעיניים באמצעות מכשירי בדיקה. הרופאה ציינה בפניי שזה מוזר שבגיל 33 מתפתח קוצר ראייה, וזה גרם לי לאי שקט. האם כדאי לבצע בדיקות נוספות לשלילת דברים אחרים או שהמקרה לא עד כדי כך חריג ?

שלום. נשמע סביר ושגרתי. אם המשקפיים מתקנים הראיה (וגם החרירים) ואין ממצא לא תקין בבדיקה- הגיוני

מנהלי פורום רשתית