שאלה בנושא רשתית וקטרקט

דיון מתוך פורום  רשתית

22/05/2019 | 18:26 | מאת: יוסי

רופא נכבד, אני בן 65. לפני 10 שנים ובמשך תקופה של שנתיים עברתי 7 ניתוחים בעין ימין עקב היפרדות רשתית, אך לשווא ואני עיוור בעין ימין. יש בה גם מצב של PBK ועל מנת להקל על הסבל הרופא רשם לי טיפות אפרין-10. בעין שמאל גם התחילה היפרדות, אך ניתוח חירום- שכלל חיגור גבוה והלחמת לייזר -הציל אותה לפני 7 שנים ואני רואה בה טוב עם ראיה 6/6 , דיסקה ומקולה תקינים. בבדיקת ביקורת אחרונה הרופא מצא התחלת nuclear cataract . שאלותיי: 1- ברור לי שאצטרך לעבור בשלב מסויים ניתוח קטרקט. השאלה היא: כמה זמן בערך לוקח לקטרקט כזה להתפתח עד כדי הפרעה בסיסית? אני יודע שלא כדאי לחכות עד שהוא -הקטרקט -יבשיל לחלוטין. האם מדובר על מספר שנים? 2- האם במצב שבו העין הבריאה שהיא נתונה בחיגור וברשתית שעברה הלחמה ניתן בכלל לעשות ניתוח כזה והאם הניתוח כזה יכול להיות מסוכן עבורי? 3- מי צריך לעשות ניתוח כזה: מומחה לרשתית או מומחה לרשתית שהוא גם עושה ניתוחי קטרקט? תודה לך מראש.

שלום יוסי. שמח שעין אחת ניצלה ורואה בה 6/6. זה לא מובן מאליו. לשאלותיך: 1. לא ניתן לחזות. הניתוח יתבצע כשיפריע לך מספיק לאיכות החיים. 2. כמובן- ניתן לבצעבמצבך. יש קצת יותר סיכון לבעיות רשתית מהאדם הממוצע (זה נכון גם ללא ניתוח) 3. מומחה קטרקט. אם יש אופציה למנתח קטרקט מצויין הבקיא ברשתית- מה טוב. בריאות

מנהלי פורום רשתית