לאויב וחרירים בעיניים

דיון מתוך פורום  רשתית

20/10/2018 | 03:45 | מאת: חי

שלום, ברקע יש לי מיופיה -8 בעניים. לפני שנה וחצי עברתי prk. לפני כחודש התחלתי לראות עצמים שצפים בעין, מעין חוטים עם נקודות שנעים מצד לצד מעלה ומטה. מה שמוזר הוא שמבדיקה של 2 רופאי עיניים שונים האחד הצליח לראות עכירויות בזגוגית ואף אמר לי שזה pvd והשני לא ראה כלום וטען כי הזגוגית נקייה. הייתי בבדיקה אצל מומחה רשתית, וממצאיו היו שבעין ימין ישנם חרירים בשעה 2 ולאטיס בהיקף התחתון של הרשתית , וגם בעין שמאל לאטיס בהיקף התחתון. הומלץ טיפול בלייזר בעין ימין עקב החרירים. מה הכוונה ללאטיס ברשתית והאם זה מצב מסוכן? כל כמה זמן רצוי להיות במעקב רופא עיניים? אני מתכנן לימודים בחול בשנה הבאה, האם הממצאים מונעים זאת לדעתך? האם העכירויות בזגוגית עתידות לחלוף עם הזמן? תודה.

שלום חי לא מוזר שאחד ראה ואחד לא. מדובר באיזורים מאד עדינים של צמיגות (עכירות) הצפים בג׳ל העין השקוף. מספיק שהם נעים מעט הצידה- ונעלמים מציר הראיה. גם שלך וגם של הבודק. הם יצופו תמיד בעיניך. המוח מתרגל ולאט לאט שמים לב פחות ופחות. מה שעקרוני בבדיקה זה לוודא שהרששתית תקינה. יש ממצאים ׳חשודים מעט׳ ברשתית שלך- לכן הומלץ לייזר מניעתי. ל׳חיזוק׳. בכל ביקור יזמנו אותך לביקורת הבאה. אחכ חזלש׳ .... כל חצי שנה ביקורת. גם בחול. בהצלחה

מנהלי פורום רשתית