קוצר ראייה גבוה ותא לחץ

דיון מתוך פורום  רשתית

22/04/2018 | 00:30 | מאת: רועי

שלום, בן 36 עם קוצר ראייה גבוה (כ-6.5) ועם שינויים מיופים ברשתית ( נמסר לי בעבר כי ישנה הדקקות פריפרית וחרירים קטנים פיגמנטרים ע"ר קוצר ראייה). כעת בשל אובדן שמיעה פתאומי תחושתי-עצבי, חד צדדי וטנטון קשה הפוגע מאוד באיכות חיי בשבועיים האחרונים, הומלץ לי על טיפול בתא לחץ (כ-20 טיפולים מידי יום). קראתי באינטרנט כי אחד הסיבוכים הינם קוצר ראייה זמני- אם כי לא הבנתי ממש מהו המנגנון. השאלה היא האם יתכן נזק רציני לרשתית עקב טיפול בתא לחץ (הפרדות או סיבוך חמור אחר) ומהי שכיחותו? תודה רבה מראש.

שלום רועי. מצטער לשמוע תא לחץ עלול להשפיע על זרימת דם לכל האיברים. ללא קשר למיופיה. לא מקובל לחשוב שעלול לגרום להפרדות רשתית. גם במיופיה גבוהה. בהצלחה

מנהלי פורום רשתית