שאלות בנושא ניתוח קטקרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

08/07/2013 | 12:36 | מאת: רותי

האם ניתוח קטרקט בלייזר מומלץ? האם טוב להכניס מולטיפוקל? מה עושים אם משתנה מספר העדשה לאחר מכן? הן לקרוב או לרחוק? אודה לך אם תענה לי לאימייל שכתבתי.אם עושים רק בעיין אחת ומשתילים מולטיפוקל, מה קורה עם העין השניה שלה אין מולטיפוקל? תודה

10/07/2013 | 16:26 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום רותי מצטער, אין כאן מייל לשלוח תשובה. לניתוח קטרקט בלייזר יש מספר ייתרונות על ניתוח רגיל. ההחלטה כמובן אינה חד משמעית לשום כיוון. הניתוח יקר יותר אולם ייתרונו העיקרי הוא בדיוק החיתוך. עדשת מולטיפוקל היא שוב עניין של החלטה- כלכלית ותיפקודית. יש לה יתרון של פחות תלות במשקפיים. החיסרון העיקרי הוא בחלוקה השונה של קרני האור. בלי שום קשר, העין יכולה להשתנות עם השנים וכך גם מספר המשקפיים. אם כך קורה- יש צורך במשקפיים.... עניין אחרון, מומלץ להשתיל בשתיהן מולטיפוקל - אם כבר מחליטים על סוג זה של עדשה. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר