ניתוח קטראט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

24/01/2013 | 16:56 | מאת: ראניה

שלום אמא עברה ב- 21.11.2012 ניתוח קטרת הרופאה רשמה: LE- phuce+p/c iol+ anterior ritrectomy+ dropped piece of epinvcleovs מהלך פוסט אופרטיבי ותגובה דלקתית ניכרת עברה ב-3.1.2013 RE- vitrectomy+ intravitreal AB ולאחר הניתוח השיני ושחרור מאשפוז נהיה דלקת חזקה שנאמר שזו ראקציה מהניתוח רופה אחר שבדק אותה אמר שבמהלך הניתוח הראשון נהיה קרע ושזו טעות רפואית ונקראת קפסולה פתוחה ויש לזה השפעה על העיין הרופאה אכן אמרה שנהיה קרע אבל זה לא משפיע וזה משהו טבעי שקורה מה נכון ומה לא נכון? האם זו טעות רפואית והאם יש לזה השפעה על העיין בכבוד רב ראניה

24/01/2013 | 21:35 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום ראניה איני שופט וזה אינו משפט. מצטער על הבעיות שאת מתארת. בכל זאת, לפי תיאורך, קרה סיבוך בניתוח. זה אחד מהסיכונים בניתוח קטרקט. יש סיכון בכל ניתוח ובכל פעולה. יש מקרים שקשה למנוע, אולם בכל מקרה טוב לדעת שברוב המקרים הלוו (ולמזלינו הם אינם רבים), יש אפשרות סבירה לטיפול. אכן הניתוח השני שאת מתארת הוא הטיפול המקובל. בשורה התחתונה - יש סיכוי טוב לראיה. אסור לשכוח שסיבת הניתוח היתה שהיא לא ראתה טוב בשל הקטרקט. רוב מוחלט של האנשים שעוברים ניתוח קטרקט רואים יותר טוב ומרוצים מאד.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר