ניתוח קטרט וסכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

14/08/2016 | 23:00 | מאת: אתיע

בעלי בן 66 עבר ארוע מוחי לפני 5 שנים ועקב כך ראייתו נפגעה ומאז לפני 5 שנים לא חל שינוי לטובה בראייתו. עקב הזנחה במחלת הסוכר אושפז למשך 3 חודשים וכעת חזר הביתה. רופא עיניים שבדק אותו קבע שהוא צריך לעשות ניתוח קטרט בעין אחת ובשני ניתוח לייזר. השאלה שלי האם ניתוח ישפר את ראייתו או שהיינו צריכים לקחת אותו לניוירולוג שיבדוק מבחינת תפקוד המוח והסוכר הגבוה שיש לו. והאם יש תקווה שראייתו תחזור לו. תודה על תשובתכם.

שלום רב, הפגיעה בראיה לפני כ 5 שנים היא ככל הנראה בלתי הפיכה ולכן ניתוח קטרקט לא יוכל לשפר אותה. יתכן ויש התקדמות של קטרקט שגרם להחמרה נוספת. יחד עם זאת סכרת לא מאוזנת יכולה לרום לפגיע משמעותית בראיה ולכן היתי ממליץ עקב מורכבות המקרה לשמוע חוות דעת מקצועית נוספת.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר