סיבוך ניתוח - דחוף

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

27/07/2015 | 22:28 | מאת: אפי

לאחר ניתוח קטרקט בעין אחת היה חום וכאבי שרירים מתמשכים ונוראים. הרופא המנתח טען שאין קשר ורופאת המשפחה נתנה עוד אנטיביוטיקה. הראיה בעין המנותחת שראתה קודם לניתוח לא כ"כ רע רק הורתה מאוד עד לצללים והבזקים. למרות תלונות החולה לרופא, במשך שלושה שבועות טען הרופא כי מדובר בתגובה נורמלית ו/או לא קשורה לניתוח ולא חשב על דחיפות לזמן לבדיקה. רק לתת לזמן לעשות את שלו. רק משבדק, חודש אחרי, נמצא הסיבוך והרשתית כנראה הופרדה. שאלותי: 1. אנא הסבר מה עושים במקרה כזה, האם ניתן לרפא וכיצד מומלץ - כרגע ניתנו רק תרופות נוספות עד לשבוע הבא אז תערך בדיקה נוספת. 2. האם לא הזיק עוד יותר במשך פחות מ24 שעות לעשות OCT, תרופות, לפחות 3 פעמים הרחבת אישונים וכעוד 3. לגבי רשלנות הרופא, האם ניתן היה למזער את הנזק באם ניתן היה טיפול מיידי במצוקה. תודה רבה מראש

שלום רב, לא ברור לי כל כך מהלך הדברים. אוכל רק להתיחס לכך שאם יש הפרדות רשתית מומלץ על בדיקה ויעות מומחה רשתית ואם יש מקום ניתן לבצע ניתוח לתיקון ההפרדות.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר