ניתוח קטראקט בגיל 44

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

17/02/2015 | 13:48 | מאת: ארז

שלום רב, אובחן אצלי קטראקט בעין שמאל. עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים של קופת החולים. אני בן 44. עין ימין ימין. שאלותיי הן : - האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ? - האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ? - מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ? - האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ? תודה. ארז

שלום רב, גם בגיל 44 יש אפשרות להופעת קטרקט. סכרת לא מאוזנת יכולה להוות גורם סיכון להופעת קטרקט. לצערי אין טיפול שמרני לקטרקט והדבר לא הפיך. מומלץ על מעקב תדיר ולא לחכות להתקדמות משמעותית של הקטרקט ורק אז לבצע את הניתוח מאחר והדבר יכול להוות קושי טכני בביצוע הניתוח בהמשך.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר