קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

15/09/2014 | 16:07 | מאת: תמרה

היי, לפני כשנה עברתי תאונת דרכים ונחבלתי בראש. החבלה בראש גרמה לי לבעיות שונות ומשונות שכללו בין היתר אבדן ראייה לכמה שניות בעין אחת, הבזקי אור ב-2 העיניים והובחנה פגיעה קלה בשדה ראייה. כעבור כשבועיים מאבדן הראיה בעין וכ-3 חודשים מתאונת הדרכים הופיע לי הרפס זוסטר בראש ועם הפסקת הטיפול בזובירקס מיד הופיעה דלקת חמורה בעין ויומיים לאחר מכן התברר שמדובר בהרפס שחדר לעין והובחן לחץ תוך עיני 6/36 לעומת 6/13 בעין שנייה. בגלל מחלת ההרפס בעין, חדות הראיה באותה עיין שנותרה הייתה 6/30 לעומת 6/7 בעין השנייה , החמרה משמעותית בבדיקה שדה ראייה חוזרת, עפעפיים שצנחו ובעיית כפילות וטשטוש ראייה ועוד... בשל הפגיעה בשדה ראייה המליץ הרופא על ניתוח לתיקון צניחת העפעפיים. מאז הניתוח חדות הראייה גם בעין השנייה נפגעה ונותר לחץ מעל העפעפיים , יובש בעיניים ועוד... תופעות שלא היו קיימות לפני ניתוח העפעפיים הרף מחלת ההרפס. בפנייה למומחה לרפואת עיניים התברר שלא מדובר רק בבעיית יובש בעין , דלקת ועוד אלא הובחן גם קטרקט וקיבלתי הפניה לניתוח!! כל כך הרבה רופאי עיניים, בדקו וטיפלו בי לפני ואחרי ההרפס ועד לפני ניתוח העפעפיים ואף אחד לא טען כי מצא קטרקט או טען לבעיית יובש בעיניים ועוד... אחד הגורמים לקטרקט מתוך מידע רפואי באינטרנט היא טראומה האם ניתוח לתיקון צניחת עפעפיים יכול לגרום לטראומה והאם יכול להיות שהסיבה לקטרקט ב-2 העיניים נגרמה כתוצאה מניתוח בצניחת עפעפיים? חשוב לציין, כי חדות הראייה ב-2 העיניים כיום הנה על 6/20 לעומת 6/15 בעין שנייה. אודה על התייחסותך למקרה בפנייה.

שלום רב, נתחיל מהסוף כעיקרון ניתוח עפעפיים לא גורם להופעת קטרקט למרות שהוא יכול להיות "טראומטי". הגורמים להופעת קטרקט הוא בעיקר גיל ולעיתים מצביים עיניים כמו דלקת הרפטית וטיפול ממושך בסטרואידים.

19/09/2014 | 22:32 | מאת: תמרה

ראשית תודה. א. לא היה שימוש בסטרואידים . מיד אחרי הניתוח ולפני כל שימוש במשפחות שהרופא רשם הופיעה נפיחות לא סבירה ב-2 העיניים והרופא אחרי שראה את התמונות ששלחתי אליו חשב שזה מהמשחות והודיע להפסיק כל שימוש בטענה לאלרגיה ככאשר כאמור טרם נעשה כל שימוש במשחות! ההרפס בעין היה כשמונה חודשים לפני הניתוח ובכל החודשים האלה רופאי עיניים בדקו ולא מצאו כל מחלה בעיניים ובאשר לטשטוש הראייה , כפילות ראייה ועוד.. שנותרו לאחר ההרפס רק באותה עין שייכו לבעיה נוירולוגית ולא לכל בעיה בעין!! בעיית היובש בעיניים , דלקות עיניים ועוד הופיעו מיד לאחר הניתוח העפעפיים ולא היו סבלתי מהם לפני ואחרי שקראתי על קטרקט וגורמיו אין לי כל ספק שהגורם היא הפציעה הטראומטית מהניתוח וחבל שלא ידעתי על כך לפני הייתי מוותרת על הניתוח!!

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר