ניתוח קטרקט לגבר מבוגר עם בעיית פגור שכלי קל

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

09/06/2020 | 21:24 | מאת: לין

היי אבא שלי היה אצל רופא עיניים לפני כחודש (לצערי מאובחן כבעל פגור שכלי קל) הייתי נוכחת איתו בבדיקה והוא לא קרא טוב המספרים (בעיה גם לא ברור אם יודע חשיבות קריאת מספרים מלמעלה למטה מימין לשמאל וכנ"ל מאוד ממצמץ בעיניים בזמן שהרופא בדק ולא כ,כ אפשר מריחת המשחה לעין למרות זאת הרופא קבע שלאבא שלי יש קטרט ושהוא או צריך משקפיים או ניתוח קטרקט.....האם כדאי לעשות ניתוח במצב כזה? (פיגור שכלי) ...אין לו תלונות מבחינת ראייה ואני דואגת שלאחר ניתוח לא יישם הנחיות של חבישת משקפי שמש טפטוף טיפות כמה פעמים ביום.....מה המלצתכם?

שלום רב, קשה לי מאוד האם להמליץ על ניתוח או לא. בכל מקרה אני חושב שיש צורך להעריך עד כמה הקטרקט מפריע או פוגע בתפקוד בחיי יום יום.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר