טשטוש לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

12/03/2020 | 15:58 | מאת: אביב

רציתי לשאול לגבי חמותי בת 87 סוכרתית הרבה שנים, עם פגיעות ברשתית גם כתוצאה של טיפולי לייזר. במקביל מסתבר שבעין היותר "בריאה" (עם פחות פגיעה ברשתית)קים קטרקט שניתן להורידו. ואכן לפני כ-3 שבועות עברה ניתוח כזה. לפי בדיקת הרופא המצב "טוב" ואין בצקת ואמורה להגיע אליו שוב בסוף החודש. כרגע לא התאימו לה משקפיים כפי הנראה רק לאחר החלמה מלאה. לפי עדותה של חמותי ראייתה לא שופרה והיא רואה מעין ענן כדבריה. היא מאד דאוגה וחוששת שהניתוח היה לשוא. בעין החולה היא רואה מאד מעט אם בכלל לא. השאלה היא אם יש לה סיכוי ואלה תופעות ידועות לאחר הניתוח ?

שלום רב, קשה לי להעריך מה תהיה התוצאה הסופית ותופעות הלוואי מאחר ומדובר במקרה מעט מורכב. אפשר בינתיים לנסות, אפילו זמנית, עד התייצבות המספר לנסות לשפר את הראיה עם משקפיים

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר