מידע על ניתוח קטרקט בהרדמה כללית ומעורבות מצב קרנית

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

12/02/2020 | 21:59 | מאת: רחל שריג

1. בנוסף לקטרקט יש לי בעיה עם הקרנית יובש חזר עד כדי הדבקת העפעפיםבזמן שינה כך שקשה לפקוח אותם. הלחמית לא ישרה אלא גלית צריבה בעיניים בזמן קריאה כתמים צהובים לרוחב הדף שאני קוראת תופעה שקוראת מידי פעם. לאור העובדות אלו, האם יש להתייחס בקביעת ניתוח הקטראקט? 2. האם צניחת העפעפיים וכריות נפוחות מאוד מתחת לעיניים יש השפעה על הקטראקט 3. ניתוח הקטרקט מבוצע בכל מקרה בעזרת לייזר, גם בבתי חולים ציבוריים או שעדיין עשויים להשתמש בשיטה אחרת? אני מועדמת לניתוח קטרקט בהרדמה כללית, לאור מצבי הרפואי הייתי רוצה שהניתוח יבוצע בשיטה המתקדמת ביותר (בלייזר). בתודה על תשובתכם, רחל שריג

שלום רב, אין כרגע לייזר בבית החולים הציבורי וגם בפרטי יחד עם הרדמה כללית.ככל הנראה ההרדמה חשובה יותר מהלייזר. לגבי שאר הסימנים שתיארת לאחר הניתוח כולם מתאימים לעין יבשה והם עלולים להופיע גם כן לאחר הניתוח השני .

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר