קטרקט- התלבטות על סוג העדשה

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

02/07/2019 | 11:02 | מאת: אודליה פונרו

שלום, אני בת 25 עם קטרקט מרכזי בעין ימין והתחלה של קטרקט בעין שמאל. צריכה לעבור ניתוח . כרגע עם משקפיים מספר 3.5 /4 בשני העניים. מאוד מתלבטת לגבי סוג העדשה : סטנדרט ושיפור ראיה לרחוק ואז אצטרך משקפיים לקרוב מונו ויזיון - האם מומלץ ? מולטיפוקל - מצד אחד אין יותר תלות במשקפיים אבל מצד שני הבנתי שיש לא מעט תופעות לוואי.. אשמח להכוונה מה יותר מומלץ ובאיזה סוג עדשה המטופלים יותר מרוצים. תןדה מאוד מתקשה לקחת החלטה

שלום רב, קשה לתת תשובה מדויקת מאחר ויש עוד מספר פרמטרים שצריך לבדוק לפני החלטה שכזו.

10/07/2019 | 02:50 | מאת: א

היי אודליה. אני בגדול מרכיבה עדשות לשיפור ראיה מרחוק. אבל יש לי כעת בגלל הגיל זוקן ראיה כלומר קושי מקרוב לא שאני מרגישה אותו ללא עדשות אני רואה טוב אבל בגלל תיקון המספר לרחוק זה גורם שאתקשה לקרוא מקרוב וגם ממחשב. עשו לי עדשות מגע מונויזין וזה בלגן שלם. ולדעתי גם לא מוצלח מבחינת המספר ומשגע את העיניים. כעת שוקלת לעבור למשקפיים לתיקון ראיה מרחוק ומקרוב אוריד כמו כן הוצע לי מוליטיפוקל אבל גם כאן הבנתי שיש קשיים. את כמובן מדברת על ניתוח. לי הסבירו שבעדשת המשקפיים של מולטיפןקל בצדדים יהיו אזורים מתים כך ששדה הראיה קטן. כדאי לברר איך זה בעדשה מושתלת. וגם צריך להתרגל הבנתי להתבוננות מרחק רחוק ביניים וקצר... בגדול הכי פשוט זה תיקון ראיה מרחוק וכשאת קוראת לשים משקפיים לקריאה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר