ניתוח קטרקט רגיל או בלייזר

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

21/07/2017 | 13:03 | מאת: ניתוח קטרקט

bיתוח קטרקט רגיל או בלייזר, יתרונות / חסרונות. מתי רגיל ומתי בלייזר?

שלום רב, נתחיל מהחסרון העיקרי של הניתוח בלייזר והוא המחיר, במידה ואין ביטוח בריאות שמשתתף בהוצאה. כעיקרון הטיפול המשלים בלייזר מבצע חיתוך של העדשה ומפרק אותה מראש. בהמשך יש צורך בהשלמת הניתוח על ידי המשך ריסוק ושאיבת חלקיקי העדשה על ידי מכשיר אולטראסאונד. לכן בשימוש בלייזר יש השקעה פחותה של אנרגיה ועל ידי כך פגיעה פחותה בקרנית. בקטרקט בינוני ככל הנראה לא יהיה הבדל בין שתי השיטות אך ככל שהקטרקט מתקדם יותר הלייזר עוזר יותר בחיתוך ופירוק העדשה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר