סלאזופירין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/01/2016 | 20:45 | מאת: דוד

שלום, הבנתי שסלאזופירין שייכת לקבוצת תרופות שהיא אימונומודולטורי. הבנתי שאימונומודולטורי היא תרופה שפעילותה מתערבת במערכת החיסונית, לכיוון של חיזוק המערכת, פיקוח עליה, או שינוי אחר. האם סלאזופירין ואימונומודולטורי יכולים גם לדכא את המערכת החיסונית או להחליש אותה, ובכך לגרום להתפתחות מחלה אוטואימונית? תודה.

ככל טיפול תרופתי גם הטיפול בסלאזופירין עלול לגרום לתופעות לואי בחלק מהמשתמשים ברובן תופעות לוואי במערכת העיכול (בחילות, הקאות, שלשלולים, ירידה בתיאבון וכו'), תופעות נוירולוגיות (כאב ראש, סחרחורות), תופעות לוואי המטולוגיות (אנמיה, ירידה וספירת כדוריות דם לבנות וכו') ותופעות לוואי עוריות כמו פריחה או גרד. דווחו תופעות לוואי על רקע אימוני כמו ירידה אוטואימונית בטסיות דם, הפטיטיס ועוד.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי